Microsoft 365-beheercentrum - Overzicht - Microsoft 365 admin (2024)

 • Artikel

Bekijk al onze inhoud voor kleine bedrijven over Help voor kleine bedrijven en leer.

Het Microsoft 365-beheercentrum biedt gebruikers een centrale locatie om algemene beheertaken uit te voeren, zoals:

 • Gebruikers beheren: Tegelijkertijd gebruikers toevoegen en licenties toewijzen, Gebruikers verwijderen of herstellen of Wachtwoord van een gebruiker opnieuw instellen.

 • Hulp krijgen bij facturering: Facturering

 • Bekijk activiteitenoverzicht: Activiteitenoverzicht

 • Een Microsoft 365-groep maken

 • Een Microsoft 365-groep beheren

Functies en instellingen van het beheercentrum

Hier vindt u de functies en instellingen die in het linkernavigatievenster van het beheercentrum te vinden zijn. Lees meer informatie over beheertaken in hulp voor beheerders.

MenuDoel
StartDit is de openingspagina in het beheercentrum. Hier ziet u waar u gebruikers, facturering, servicestatus en rapporten kunt beheren.
GebruikersU kunt gebruikers, zoals werknemers of studenten, in uw organisatie maken en beheren. U kunt ook hun machtigingsniveau instellen of hun wachtwoord opnieuw instellen.
GroepenU kunt groepen in uw organisatie, zoals een Microsoft 365-groep, distributielijst, beveiligingsgroep, of gedeeld postvak, maken en beheren. Lees hier hoe u groepen kunt maken en beheren.
ResourcesU kunt resources, zoals een SharePoint-siteverzameling, maken en beheren. Lees hier hoe u siteverzamelingen maakt.
FactureringBekijk, koop of annuleer abonnementen voor uw organisatie. Bekijk oude facturen of het aantal licenties dat aan afzonderlijke gebruikers is toegewezen. Leer hoe u facturering beheert.
OndersteuningBekijk bestaande serviceaanvragen of maak nieuwe. Zie voor meer informatie Contact opnemen met ondersteuning voor zakelijke producten - Hulp voor Beheerders.
InstellingenGlobale instellingen beheren voor apps zoals e-mail, sites en Microsoft 365. Wijzig het beleid en de vervaldatum voor uw wachtwoord. U kunt domeinnamen, zoals contoso.com, toevoegen en bijwerken. U kunt uw organisatieprofiel en de releasevoorkeuren wijzigen. En kies of partners toegang hebben tot uw beheercentrum.
InstallatieBestaande domeinen beheren, meervoudige verificatie inschakelen en beheren, beheerderstoegang beheren, postvakken van gebruikers migreren naar Microsoft 365, functie-updates beheren en gebruikers helpen hun apps te installeren in Microsoft 365.
RapportenBekijk in één oogopslag hoe uw organisatie Microsoft 365 gebruikt met gedetailleerde rapporten over e-mailgebruik, Microsoft 365-activeringen en meer. Lees hier hoe u de nieuwe activiteitenoverzichten gebruikt.
StatusBekijk in één oogopslag de status. U kunt ook meer informatie weergeven en de geschiedenis van de status bekijken. Zie Servicestatus controleren en Status van Windows-release controleren voor meer informatie.

Gebruik Berichtencentrum om toekomstige wijzigingen in functies en services bij te houden. We posten er aankondigingen met informatie, op basis waarvan u planningen kunt maken voor wijzigingen en inzicht krijgt in hoe deze mogelijk van invloed zijn op gebruikers. Meer informatie vindt u in Berichtencentrum.

BeheercentraOpen afzonderlijke beheercentra voor Exchange, Skype voor Bedrijven, SharePoint, Viva Engage en Microsoft Entra. Elk beheercentrum bevat alle beschikbare instellingen voor deze service.

In het Exchange-beheercentrum kunt u bijvoorbeeld e-mail, agenda's, distributiegroepen en meer instellen en beheren. In het SharePoint-beheercentrum kunt u siteverzamelingen, site-instellingen en OneDrive voor Bedrijven maken en beheren. In het Skype voor Bedrijven-beheercentrum kunt u chatmeldingen, inbelvergaderingen, onlineaanwezigheid instellen.

Lees meer over het Exchange-beheercentrum en SharePoint-beheercentrum.

Opmerking: De beheercentra, die voor u beschikbaar zijn, worden bepaald door uw abonnement en regio.

Twee dashboardweergaven

Het Microsoft 365-beheercentrum heeft twee weergaven: vereenvoudigde weergave helpt kleinere organisaties hun meest voorkomende taken te beheren. Dashboardweergave bevat complexere instellingen en taken. U kunt ertussen schakelen via een knop bovenaan het beheercentrum.

Bekijk hulp van Microsoft 365 voor kleine bedrijven op YouTube.

 • Het beheercentrum in vereenvoudigde weergave
 • het beheercentrum in de dashboardweergave

Bekijk: Het beheercentrum in vereenvoudigde weergave

Bekijk deze video en andere op ons YouTube-kanaal.

In het Microsoft 365-beheercentrum kunt u op één plek wachtwoorden opnieuw instellen, uw factuur bekijken en gebruikers toevoegen of verwijderen, naast vele andere functies.

Meld u aan bij Microsoft365.com met uw werkaccount en selecteer het startprogramma voor apps.

Als u gemachtigd bent om toegang te krijgen tot het beheercentrum, ziet u de beheerder in de lijst. Selecteer deze.

Bekijk boven aan het beheercentrum de belangrijkste acties voor u. U kunt verschillende acties zien, afhankelijk van wat u al hebt ingesteld, zoals het maken van nieuwe accounts, het gebruik van Teams, het instellen van e-mail en het installeren van Office-apps.

Onder Uw organisatie op het tabblad Gebruikers staat een lijst met personen die toegang hebben tot apps en services, nieuwe gebruikers kunnen toevoegen, wachtwoorden opnieuw kunnen instellen of het menu met drie puntjes (meer acties) kunnen gebruiken. Selecteer een persoon om zijn of haar gegevens en instellingen weer te geven of te bewerken.

Maak op het tabblad Teams een nieuw team of beheer bestaande teams. U kunt de leden van een team beheren of de drie puntjes (meer acties) selecteren om andere Teams-instellingen te wijzigen.

Voeg op het tabblad Abonnementen meer producten toe, voeg licenties toe of gebruik het menu met drie puntjes (meer acties) om licenties of de betalingswijze te wijzigen.

Blader op het tabblad Learn door video's en artikelen over het beheercentrum en andere Microsoft 365 functies. Als u meer geavanceerde functies van het beheercentrum wilt verkennen, opent u het navigatiemenu en vouwt u de koppen uit om meer te zien. Selecteer Toon alle om alles in het navigatiemenu weer te geven of gebruik de zoekbalk om snel te vinden wat u zoekt.

Als u hulp nodig hebt, selecteert u Help en ondersteuning. Zoek naar het onderwerp waarvoor u hulp zoekt en bekijk de aanbevolen oplossing of selecteer de headset om contact op te nemen met de ondersteuning, en voer dan uw vraag en contactgegevens in.

Bekijk: Het beheercentrum in de dashboardweergave

In het Microsoft 365-beheercentrum kunt u uw zaken in de Cloud beheren. U kunt taken voltooien als gebruikers toevoegen of verwijderen, licenties wijzigen en wachtwoorden opnieuw instellen.

Gespecialiseerde werkruimten, zoals Beveiliging of Apparaatbeheer, bieden meer gedetailleerde controle. Voor meer informatie over de wijze waarop beheercentra samenwerkende, raadpleegt uHoe zit het met specifieke typen IT-rollen en andere werkruimten, zoals Beveiliging, Apparaatbeheer of Exchange? in dit artikel.

Als u naar het Microsoft 365-beheercentrum wilt gaan, gaat u naar admin.cloud.microsoft of selecteert u, als u al bent aangemeld, het startprogramma voor apps en kiest u Beheerder.

Op de startpagina kunt u kaarten maken voor taken die u regelmatig uitvoert. Als u een nieuwe kaart wilt toevoegen, selecteer Kaart toevoegen en selecteer vervolgens het plusteken naast de kaart die u wilt toevoegen. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad. U kunt de kaarten opnieuw rangschikken door ze te selecteren en deze vervolgens naar de gewenste positie te slepen. Als u een kaart wilt verwijderen, selecteert u de drie puntjes (meer acties) en kiest u vervolgens Verwijderen.

Als je meer beheerderstaken wilt weergeven, vouw je het navigatiemenu uit. U vindt geavanceerde configuratie-instellingen in de extra beheercentra onderaan.

Een veelvoorkomende taak die u kunt uitvoeren in het beheercentrum, is het toevoegen van een gebruiker. Als u dit wilt doen, selecteer Gebruikers , Actieve gebruikers en selecteer vervolgens Gebruiker toevoegen. Voer de naam van de gebruiker en andere gegevens in en selecteer vervolgens Volgende. Volg de aanwijzingen om het toevoegen van de gebruiker te voltooien. Wanneer u klaar bent, selecteer Toevoegen voltooien en selecteer vervolgens Sluiten.

U kunt uw actieve gebruikers sorteren op kolommen, zoals Schermnaam of Licenties. Als u meer kolommen wilt toevoegen, selecteer Kolommen kiezen, selecteer de kolommen die u wilt toevoegen en selecteer vervolgens Opslaan.

Selecteer een gebruiker voor meer opties, zoals het beheren van hun productlicenties.

Als u meer functies wilt inschakelen die worden geleverd bij uw abonnement, selecteer Instellingen. Hier kunt u aanmeld beveiliging, mobiele app-beveiliging, DLP en andere functies voor uw abonnement inschakelen.

Als u op elk gewenst moment ondersteuning nodig hebt, kies Hulp nodig. Voer uw vraag in en bekijk vervolgens de koppelingen die worden weergegeven. Als u uw antwoord hier niet ziet, kiest Cntact opnemen met ondersteuning om een serviceaanvraag te openen.

Raadpleeg de andere lessen in deze cursus voor meer informatie over het beheren van de facturatie, wachtwoorden, gebruikers en beheerders.

Wie is een beheerder?

De persoon die zich registreert voor een Microsoft 365 voor Bedrijven-abonnement en deze koopt, krijgt standaard beheerdersmachtigingen. Die persoon kan beheerdersmachtigingen toewijzen aan andere personen om hen te helpen Microsoft 365 voor hun organisatie te beheren.

Als het u het bericht ‘U bent niet gemachtigd om deze pagina weer te geven of deze handeling uit te voeren’ krijgt, dan bent u geen beheerder.

Wie heeft beheerdersmachtigingen in mijn bedrijf?

Als u een beheerder zoekt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, een account te verwijderen, of andere taken uit te voeren, kunt u als volgt contact opnemen:

 • Universiteiten en scholen: Neem contact op met het technische ondersteuningsteam. Meestal staat er een koppeling op de website van uw onderwijsinstelling. Op kleinere scholen zijn er mogelijk slechts enkele personen met beheerdersmachtigingen.

 • Grote bedrijven: Neem contact op met de interne helpdesk / technische ondersteuning.

 • Kleine bedrijven: Neem contact op met de eigenaar/mede-eigenaar van het bedrijf. Vaak verlenen ze beheerdersmachtigingen aan de IT-consultant die al het computeronderhoud doet voor het bedrijf.

Als u niet weet wie u op uw werk of school kunt benaderen voor hulp, neemt u contact op met de persoon van wie u het gebruikersaccount en het wachtwoord hebt gekregen.

Opmerking

Targeted Release-admins hebben als eerste toegang tot nieuwe functies. Nieuwe functies worden later voor alle beheerders uitgerold. Dit betekent dat u het beheercentrum mogelijk niet ziet of dat het er anders uitziet dan wat wordt beschreven in Help-artikelen. Als u als een van de eersten nieuwe functies wilt zien, raadpleegt u Deelnemen in het beheercentrum hieronder.

Targeted Release inschakelen

 1. Meld u aan bij admin.cloud.microsoft, ga naar het navigatiedeelvenster en selecteer Instellingen>Organisatie-instellingen>Tabblad Organisatieprofiel.

 2. Ga naar de kaartReleasevoorkeuren en selecteer vervolgens Bewerken.

 3. Selecteer ofwel Targeted Release voor iedereen of Targeted Release voor geselecteerde gebruikers. Als u Targeted Release kiest voor geselecteerde gebruikers, moet u ervoor zorgen dat u uw beheerdersaccount (en alle andere beheerders in uw organisatie die willen deelnemen) toevoegt aan de lijst met geselecteerde gebruikers.

Feedback over beheercentrum

In het beheercentrum kunt u Microsoft feedback geven over uw ervaring door Feedback geven te selecteren, direct naast de Hulp nodig? knop onderaan elke pagina. Vertel ons wat u leuk vindt en wat we kunnen verbeteren. Daarnaast kunt u van tijd tot tijd pop-up enquêtes ontvangen waarin u wordt gevraagd naar uw algehele indrukken of een bepaalde ervaring die onlangs is uitgebracht. U kunt ook feedback geven aan het einde van dit artikel door Was deze informatie nuttig?te selecteren

Veelgestelde vragen

Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Ga naar de sectie Feedback onderaan deze pagina en stel uw vraag.

Welke Microsoft 365 abonnementen zijn beschikbaar voor proefversie of aankoop?

Microsoft 365 is een complete, intelligente oplossing met Microsoft 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security waarmee iedereen creatief kan zijn en veilig kan samenwerken. De volgende Microsoft 365 abonnementen zijn beschikbaar in het beheercentrum om nu te proberen of te kopen:

 • Microsoft 365 voor bedrijven
 • Microsoft 365 Enterprise E3
 • Microsoft 365 Enterprise E5

Zie Een microsoft 365 voor bedrijven-abonnement proberen of kopen voor meer informatie.

Ik heb een fout gevonden of ik wil een functieverbetering aanvragen. Hoe kan ik Microsoft dit laten weten?

Wij horen graag van u! Door fouten te melden en feedback te delen, kunnen we de Microsoft 365-beheercentrum verbeteren. Als u feedback wilt geven, selecteert u de knop Feedback onderaan de pagina en gebruikt u het formulier om ons uw mening te sturen. Schakel het selectievakje in en bevestig uw e-mailadres als u wilt dat iemand van het Microsoft 365-beheercentrum team uw opmerkingen opvolgt. We kunnen niet garanderen dat we elk deel van de feedback zullen opvolgen, maar we gaan het proberen!

Hoe zit het met de specifieke typen IT-rollen en andere werkruimten, zoals Beveiliging, Apparaatbeheer of Exchange?

Het Microsoft 365-beheercentrum is het algemene toegangspunt voor alle teams en rollen die Microsoft 365 beheren. De ervaring, informatie en besturingselementen zijn aangepast en aanpasbaar voor elke beheerder en rol. Daarnaast bieden gespecialiseerde werkruimten uitgebreide, gedetailleerde controle. Deze gespecialiseerde werkruimten omvatten SharePoint, Teams & Skype, Exchange, Beveiliging, Naleving, Apparaatbeheer en Microsoft Entra ID. U vindt de gespecialiseerde werkruimten in het navigatiedeelvenster in het Microsoft 365-beheercentrum.

Welke taalopties zijn beschikbaar in het beheercentrum?

Het Microsoft 365-beheercentrum is volledig gelokaliseerd in 40 talen.

TaalLandinstelling
Arabischar
Bulgarianbg
Catalanca
Czechcs
Danishda
Germande
Greekel
Spanishes
Engelsen
Estonianet
Basqueeu
Finnishfi
Frenchfr
Galiciangl
Hebrewiw
Croatianhr
Hungarianhu
Indonesianin
Italianit
Japaneseja
Koreanko
Lithuanianlt
Latvianlv
Dutchnl
Noorsnee
Polishpl
Portugees (Brazilië)pt-br
Portugees (Portugal)pt-pt
Romanianro
Russianru
Slovaksk
Sloveniansl
Servisch (Cyrillisch)sr-cyrl
Serbian Latinsr-latn
Swedishsv
Thaith
Turkishtr
Ukrainianuk
Vietnamesevi
Chinese Simplifiedzh-hans
Chinese Traditionalzh-hant

Verwante onderwerpen

Wat is een Microsoft 365-beheerder? (video)
Teams beheren in het Microsoft Teams-beheercentrum
Beheerdersrollen toewijzen (video)
Het thema Microsoft 365 aanpassen voor uw organisatie (artikel)

Microsoft 365-beheercentrum - Overzicht - Microsoft 365 admin (2024)

FAQs

What is a global administrator in Office 365? ›

If you're the person who purchased your Microsoft business subscription, you are the global admin. This means you have unlimited control over the products in your subscriptions and you can access most data.

How do I get rid of global admin 365? ›

How to remove the Global admin role
 1. In the Microsoft 365 admin center, select Users > Active users.
 2. From the list of users, find and select the Global admin user used to set up the backup.
 3. Under Roles select Manage roles.
 4. Select User (no admin center access) or desired admin role.
 5. Select Save changes.
Dec 6, 2023

What is the difference between global reader and global administrator? ›

Note: The person who signed up for Microsoft online services automatically becomes a Global admin. Assign the global reader role to users who need to view admin features and settings in admin centers that the global admin can view. The global reader admin can't edit any settings.

How do I access the Microsoft 365 admin Center? ›

To get to the Microsoft 365 admin center, go to admin. cloud. microsoft or, if you're already signed in, select the app launcher, and choose Admin. On the home page, you can create cards for tasks that you perform frequently.

What is the difference between admin and global admin? ›

Global Admin has all the access to the system and has the hierarchy over Admin. He can add new licenses, view subscriptions and other billing-related details, create new sites to the account, and by default view the reports of all sites.

What are the limitations of global administrator? ›

This role has the authority to modify settings across all admin centers, create and manage users, assign other admin roles, reset passwords, and manage service requests, to name a few. Despite the extensive powers, the Global Administrator has one notable limitation: they cannot manage their own password.

How do I disable Microsoft 365 admin center? ›

Cancel your subscription when you have an MCA billing account type
 1. Go to the Microsoft 365 admin center. ...
 2. Select the subscription that you want to cancel.
 3. On the subscription details page, in the Billing settings section, under Subscription status, select Cancel subscription.
Oct 13, 2023

What is Microsoft 365 admin? ›

Understanding the Microsoft 365 Suite

In the Admin Center, they can create and delete users, reset passwords, and manage group memberships. Advanced admin capabilities allow for configuring and managing various features and settings, including security and compliance, Exchange, SharePoint, and Teams settings.

How do I change my global admin in Office 365? ›

To change the Microsoft admin account:
 1. Access the Microsoft 365 admin center. ...
 2. Navigate to Users. ...
 3. Select the relevant account. ...
 4. Assign roles. ...
 5. This process delegates the new account with global administrative privileges, ensuring they have the necessary access to manage and oversee your Microsoft environment.
Dec 8, 2023

What tasks only a global admin can do? ›

Global admins are in charge of everything inside of Microsoft 365. The global admin role is automatically assigned to the person who signed up, but you can add more. Global admins can manage everything that all other admins can, and more. This role enables users to manage user inboxes, 365 groups, and Exchange online.

How do I know if a user is global admin? ›

How to do it: Go to Admin Center -> Users -> Active Users https://admin.microsoft.com/AdminPortal/Home#/users. On the top right hand corner click on the filter icon then select “Global Admins”. This will filter users that are Global Admins on Office 365.

Why can't I see all Azure subscriptions? ›

The All option is based on what is or what isn't already filtered by the global subscription filter. So, if you select All but you don't see the results you expect, you can clear or select the Show only subscriptions selected in the global subscriptions filter option. In the Azure portal, navigate to Subscriptions.

How to create a Microsoft 365 admin account? ›

Create a Microsoft 365 Admin Account
 1. First name: Transend.
 2. Last name: Admin.
 3. Display name: Transend Admin.
 4. Username: transend_admin.
 5. Domains: [your primary domain] transend_admin@[your domain].com.
 6. Enter a unique Password.
 7. Do not check either checkbox below the Password field.
 8. Click Next.

What is a Microsoft administrator account? ›

An administrator is someone who can make changes on a computer that will affect other users of the computer. Administrators can change security settings, install software and hardware, access all files on the computer, and make changes to other user accounts.

How do I view logs in Microsoft 365 admin center? ›

Go to the Microsoft 365 Security & Compliance Center. Go to Search and then Audit log search. Click Turn on auditing by clicking the Start recording user and admin activity banner.

What is the role of a global administrator? ›

A Global Administrator account is required to access the Office 365 Control Panel. Global Administrators have almost unlimited access to your organization's settings and most of the data. Note: Each Office 365 account is created with a default administrator account with the Global Administrator role.

Is global administrator a Teams administrator? ›

Yes, with the Global Administrator role you can do administration for Microsoft Teams. Since the Global administrator role includes microsoft. teams/allEntities/allProperties/allTasks (Manage all resources in Teams) permission, you don't need to additionally assign the Teams admin role.

How do I know if a user is a global admin? ›

Go to Admin Center -> Users -> Active Users https://admin.microsoft.com/AdminPortal/Home#/users. On the top right hand corner click on the filter icon then select “Global Admins”. This will filter users that are Global Admins on Office 365.

How many global admins should I have Microsoft? ›

Limit the number of Global Administrators to less than 5

As a best practice, Microsoft recommends that you assign the Global Administrator role to fewer than five people in your organization. Global Administrators essentially have unrestricted access, and it is in your best interest to keep the attack surface low.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6304

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.